Go Back

Maaltijd salade

Glutenvrij
Makkelijk meenemen
Evt. koolhydraatarm
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd10 min
Porties: 1
calorie├źn: 400kcal

Ingredi├źnten

  • 1 handje gewassen bladsla
  • 1 handje beetgare haricot verts
  • 0.5 portie in partjes gesneden appel
  • 1 portie (100gr) gekookte gehalveerde krieltjes
  • 1 portie (15gr) pijnboompitten
  • 1 portie (blikje 90gr) tonijn (in water)
  • 1 hardgekookt ei in plakjes gesneden
  • 2 tl kappertjes
  • 0.5 kleine rode ui in dunne ringen gesneden

Dressing

  • 2 tl mayonaise
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • vers gemalen peper naar smaak
  • een paar druppels citroensap

Instructies

  • Meng alle ingredienten voor de dressing goed door elkaar tot het een smeuig geheel is.
  • Verdeel de sla op een bord. Houd wat blaadjes apart om er bovenop te leggen.
  • Verdeel de overige ingredienten in laagjes over de sla beginnend met de krieltjes, de haricot verts, de appel, stukjes tonijn, rode ui, en de kappertjes.
  • Als laatste giet je de dressing eroverheen.
    Variatie
    Ingredienten voor een maaltijdsalade kun je eindeloos combineren.
    Zorg dat je uit alle voedingsgroepen ingredienten gebruikt.
    In plaats van aardappel kun je rijst, pasta of peulvruchten gebruiken.
    De haricot verts vervang je met andere groenten/rauwkorst.
    De tonijn vervang je met kip, een andere vissoort, vlees of vleesvervanger.
    Pijnboompitten kun je vervangen met andere pitten, noten, zaden, olijven.
    Maak de dressing anders door andere kruiden te gebruiken. Voeg een tl mosterd en honing toe of laat de mayonaise weg.