patricia@hartforher.nl
010-7865220 / 06-36 59 95 21

 

Zoete havermout muffins

Makkelijk meenemen
Glutenvrij
1 muffin is ongeveer 75 kcal
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd40 min
Trefwoord: Zoete muffins
Porties: 10 muffins
calorieën: 750kcal

Ingrediënten

  • 3 porties (75gr) havermout meel of volkorenmeel (maal de havermout fijn in een koffiemolen)
  • 2 porties (60gr) eiwitpoeder
  • 1/2 tl bak soda
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 1/2 portie (70gr) kwark
  • 1/2 portie (1/2el) olijfolie
  • ong. 1,5 porties (250gr) fruit naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚c.
  • Meet eerst de droge ingrediënten en doe deze bij elkaar in een (schenk)beker.
  • Snij het fruit in kleine blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Klop/mix de eieren totdat ze een egaal massa zijn.
  • Terwijl je blijft kloppen/mixen voeg je de olie en kwark toe.
  • Dan voeg je de droge ingrediënten (havermout, proteïne poeder, zuiveringszout en zout) toe.
  • Als je een gladde massa hebt, roer je het fruit er goed doorheen.
  • Met een eetlepel vul je de muffin vormpjes volledig.
  • Bak deze dan in het midden van de oven op 200˚c in 25 - 30 minuten mooi bruin.
    Variatietips:
    - een eetlepel cacao, stukjes chocolade en sinaasappel
    - peer en een handje pecannoten
    - banaan en een handje walnoten
    - appel, rozijnen en een flinke theelepel kaneel